Neeme Järvi

Musiikkidynastian johtaja, Neeme Järvi, on yksi tämän päivän arvostetuimpia maestroja. Hän johtaa maailman kuuluisimpia orkestereita ja sooloartisteja. Hänen diskografiaansa kuluu lähes 500 tallennetta.

Järven viimeisimpiin ja tuleviin tehtäviin kuuluu Berliner Philharmoniker, Royal Concertgebouw Orchestra, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Gewandhausorchester Leipzig, Czech Philharmonic Orchestra ja Wiener Symphoniker kanssa työskenteleminen, sekä USA:n johtavien orkesterien johtaminen ja säännölliset vierailut NHK:n ja Singaporen symfoniaorkesterien parissa. Hän tekee myös yhteistyötä Bergenin filharmonisen orkesterin, Göteborgissa Sveriges Nationalorkesterin, sekä Royal Scottish National orchestran kanssa (eri tallenteissa ja konserttihankeissa).

Hänen diskografiansa kohokohdat ovat kriitikoiden suosiossa olevat kokonaiset symfoniajaksot, sisältäen Prokofievin, Shostakovichin, Richard Straussin, Mahlerin, Dvořákin, Glazunovin, Griegin, Sibeliuksen, Nielsenin ja Brahmsin teokset.

Pitkän ja menestyksekkään uransa aikana, Järvi on johtanut orkestereita ympäri maailman. Nykyään hän on Estonian National Symphony Orchestran Principal Conductor ja Artistic Director sekä Orchestre de la Suisse Romanden, Residentie Orkest The Haguen ja Detroit Symphony Orchestran Music Director Emeritus. Hän kantaa myös tittelit Principal Conductor Emeritus Göteborgs Symfonikerissa ja Conductor Laureate Royal Scottish National Orchestrassa.

Neeme Järvi on kansainvälisesti palkittu ja on saanut monta kunnianosoitusta.