Eva Ollikainen

Eva Ollikainen on säännöllinen vieraileva kapellimestari useissa pohjoismaisissa orkestereissa. Hän on työskennellyt orkestereiden kanssa, kuten mm. Kuninkaallinen Tukholman filharmoninen orkesteri, Ruotsin radio, Kööpenhaminan filharmoninen orkesteri, Islannin sinfoniaorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Sinfonia Lahti. Hänen viimeisimpiin kohokohtiinsa kuuluvat konsertit Tokion Metropolitan-sinfonian kanssa, Uusi Japanin filharmoninen orkesteri, LSO, Brysselin ja Pannonin filharmoniset orkesterit ja Viron ja Liettuan valtion sinfoniaorkesterit. Ollikainen on myös johtanut Dresdenin Semperoopperassa, Kennedy Centerin oopperatalossa, Kuninkaallista Tukholman oopperaa sekä Kansallisoopperaa. Vuonna 2010 hän teki debyyttinsä Berliinin filharmonian ja Berliinin saksalaisessa sinfoniaorkesterissa.

Tällä kaudella Ollikainen palaa Dresdenin Semper-oopperaan kahdessa eri tuotannossa: Pähkinänsärkijä ja kolmoisbaletin ensi-ilta. Hän palaa myös Kuninkaalliseen Tukholman oopperaan, jossa hän on ollut säännöllinen vierailija, johtamaan Taikahuilun uuden ensi-illan sekä tekee debyyttinsä Göteborgin oopperan Carmenissa. Ollikainen debytoi sinfoniakonserteissa Kristiansandin sinfoniaorkesterin kanssa Norjassa ja palaa esiintymään Tapiola Sinfoniettan, Pohjoismaisen kamariorkesterin, Västerås Sinfoniettan ja Jönköping Sinfoniettan kanssa. Hän tekee myös levytykset Turun filharmonisen orkesterin sekä Västerås Sinfoniettan kanssa.

Ollikainen suoritti maisterintutkintonsa orkesterinjohdossa Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla Sibelius-Akatemiassa, jonne hän on palannut myös vierailevana opettajana. Hänellä on myös maisterintutkinto pianonsoitosta Sibelius-Akatemiasta.

Voitettuaan Kansainvälisen Jorma Panula Kapellimestarikilpailun vuonna 2003, hänet kutsuttiin Allianz-kulttuurisäätiön kapellimestariakatemiaan, jossa hän sai työskennellä Lontoon filharmonisen orkesterin ja Kurt Masurin kanssa, kuten myös Philharmonia-orkesterin ja Christoph von Dohnányin kanssa. Vuonna 2006 Ollikainen oli kapellimestaristipendiaatti Tanglewoodin musiikkikeskuksessa, jossa häntä ohjasi Bernard Haitink, Herbert Blomstedt ja James Levine.